Förvara paprika rätt för bäst hållbarhet

Undrar du hur du ska förvara paprika så att den håller sig krispig och fräsch? I den här artikeln så ska vi gå igenom hur du bäst förvarar paprika för optimal krispighet och hållbarhet. Psst, du vet väl att du också kan frysa paprika?

Gör så här för att förvara paprika

Förvara paprikan i kylskåpet i en papperspåse

Paprika ska du helst förvara i kylskåpet i en påse. Det är den bästa paprika förvaringen. Gärna i en temperatur som inte är allt för kall eftersom paprikan kan få köldskador. Därför är det en bra ide att förvara paprika i en papperspåse i kylskåpsdörren där det är lite varmare i kylskåpet.

Gör så här:

  1. Om paprikan är smutsig kan du torka rent den med en torr kökshandduk. Undvik att skölja den då fukt kan göra så paprikan ruttnar.
  2. Placera paprikan i en papperspåse.
  3. Placera paprikan i papperspåsen i kylskåpets dörr eller i grönsakslådan, mot främre delen av den.

Tänk på det här

  • Grön paprika är lite mer känslig mot kyla än röd och gul paprika.
  • Förvara inte paprikan för kallt. Förvarar du paprikan för kallt kan den frysa och få skador av kylan. En bra temperatur är mellan 6 till 12 grader.
  • Skölj inte paprikorna innan förvaring. Det är bättre att förvara dem torra eftersom fuktiga paprikor kan ruttna.
  • Förvara bara paprika som känns fräsch i kylskåpet. Du kan lätt kontrollera om paprikan är fräsch genom att titta på om den är blank och fin. Känns den mjuk eller har fläckar är den inte lämplig för längre förvaring.

Förvara skuren paprika

Hur kan man förvara paprika som redan är skuren? Du kan faktiskt förvara den som du gjorde med en hel paprika, i en papperspåse i kylskåpet. En skuren paprika har dock kortare hållbarhet än en hel paprika. Kanten som torkar kan du enkelt skära bort när du ska äta paprikan då den inte känns så fräsch.

Kan man förvara paprika i rumstemperatur?

Ja, du kan förvara paprika i rumstemperatur. Hållbarheten är då något kortare än om du skulle förvara grönsaken i kylskåp. Det du behöver tänka på är att förvara paprikan i ett svalt och mörkt område som i ett skafferi. Förvara dem i en papperspåse för bäst resultat.

Hur länge håller paprika som förvaras i kylskåp?

Rätt förvarad kan paprikan hålla i upp till tre veckor. Det förutsätter att paprikan inte är skuren utan hel. Tänk också på att en paprika som är tjock håller bättre än en tunn paprika.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra. https://www.smartatips.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *