Förvara sockerkaka

Vad är det bästa sättet att förvara en sockerkaka på? Undrar du det så har du hittat rätt. På den här sidan ska vi gå igenom hur du ska förvara sockerkaka. Sockerkaka gott att bjuda på när man har fika. Ibland kan det vara så att man gör en sockerkaka eller tigerkaka några dagar innan fikan och då kanske du undrar hur du ska förvara den bäst så att den inte torkar ur. Läs vidare så ska vi gå igenom det.

Gör så här för att förvara sockerkaka

Förvara sockerkaka rätt så blir den inte torr

Utmaningen med att förvara en sockerkaka är att förhindra att den blir torr och smulig. Du vill ju inte heller att den blir svampig och mjuk. Så hur ska du göra för att förvara sockerkakan på bäst sätt. Tänk på att det finns många sätt att förvara en sockerkaka på. Här nedan ska vi gå igenom dem alla, sedan ska vi rekommendera det sätt vi tycker fungerar bäst.

Förvara sockerkaka i en plastpåse i rumstemperatur

Det klassiska sättet att förvara sockerkaka på är i en plastpåse i rumstemperatur. Undvik att förvara den i solljus så den inte blir svampig och förslut plastpåsen så att den inte torkar ur. Det finns ju faktiskt några som gillar när sockerkakan är lite ”svettig”, föredrar du det, så lägg in den i plastpåsen och stäng plastpåsen ordentligt. Låt gärna solen lysa på påsen så gottar sig sockerkakan till sig i plastpåsen.

Förvara sockerkaka i en plastburk med lock

Att förvara sockerkaka i en plastburk med lock är ett bra alternativ. Förvara gärna sockerkakan så att inte solljus når den. Nackdelen är att hitta en tillräckligt stor plastburk. Eller så delar du upp den i flera plastburkar.

Förvara sockerkaka i formen

Har du tänk på att du kan förvara sockerkakan i bakformen. Du kan ju helt enkelt lägga tillbaka sockerkakan till formen när du tagit en bit. Men förvara den inte upp och ned, utan förvara den liggande mot en tallrik så minimalt med luft kommer åt sockerkakan. Det här är ett bra sätt att förvara sockerkakan över natten. Inte bara minskar du på disken, sockerkakan trivs också bra i formen.

Förvara sockerkaka i aluminiumfolie

Du kan förvara sockerkakan i aluminiumfolie. Det är ett bra sätt att förvara den borta från ljus och luft. Aluminiumfolien förhindrar att luft kommer åt sockerkakan och torkar ut den och den är helt otransparant så ljus inte kommer åt sockerkakan.

Frysa sockerkaka

Ja, du kan förvara sockerkakan i frysen. Det du ska tänka på om du ska förvara sockerkakan i frysen är att du ska förvara den lufttätt i en fryspåse som går att försluta till exempel. När den ska tinas kan du tina den i kylskåpet i den lufttäta fryspåsen. Du kan också micra den när du ska äta den, men var försiktig så du inte torkar ut den då.

Och vinnaren är…

Vi föredrar faktiskt att förvara sockerkakan i en plastpåse i rumstemperatur. Den får gärna bli lite svettig och god.

Ska man förvara sockerkaka i kylskåpet?

Du ska inte förvara sockerkaka i kylskåpet – Då blir den torr och hård

Nej, du ska inte förvara sockerkakan i kylskåpet. Anledningen är för att kylen är kall och sockerkakan torkar ut i kylskåpet. Kylan påverkar också smöret i sockerkakan som i kylan stelnar, det går att kakan blir torr och hård.

Sockerkakan kan stå i rumstemperatur.

Hur länge håller sockerkaka?

En sockerkaka som förvaras i rumstemperatur håller i ca 4-5 dagar. I frysen håller sockerkakan i upp till ett halvår vi rekommenderar dock att äta den inom 3 månader då.

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.