Hur ska man förvara färska champinjoner

Färska champinjoner kan man nästan köpa i vilken livsmedelsaffär som helst.

Har du också undrat hur man ska förvara champinjonerna så de håller bäst? Ska de förvaras i rumstemperatur eller i kylskåp, svalt och mörkt eller kan de stå ute på köksbordet? I den här artikeln ska vi gå igenom bästa sättet att förvara champinjoner på.

Förvara dem så här

Förvara champinjonerna luftigt i kylskåpet för bäst hållbarhet

Förvara champinjonerna torrt och svalt så håller de bäst. Undvik att låta de bli fuktiga eller förvaras fuktigt då blir inte de färska champinjonerna så fräscha. Förvara dem inte i en plastpåse som är stängd. Om champinjonerna inte kan andas så kan de snabbt bli dåliga.

  • Förvara champinjonerna i kylen i en papperspåse, undvik att förvara dem lufttätt.
  • Om du köper färska champinjoner i en förpackning kan du förvara dem i förpackningen, ta bort plastfilmen så att de andas. Du kan täcka dem med papper istället.

Visste du att det går utmärkt att frysa champinjoner. Champinjoner håller länge i frysen.

Tänk på det här

  • Champinjoner håller i några dagar i kylskåpet innan de börjar visa tecken på att bli gamla. Men även om de tappar spänst eller ser lite torra ut så kan de vara ätbara även då.
  • Färska champinjoner passar till många olika typer av matlagning i köket. Du kan ha de till en sallad, på mackan, till en läcker champinjonsoppa eller i grytan. Ska du ha dem till matlagning så spelar det inte roll om de blivit lite bruna, tappar spänst eller torra på ytan eftersom det inte kommer märkas. Men ska du ha de till en sallad så är det annorlunda.

Hur länge håller champinjoner?

Champinjoner som förvaras rätt i kylskåpet håller i ca 1 vecka.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra. https://www.smartatips.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *