Frysa skagenröra

Skagenröra är både vardagslyx och något man har när man ska bjuda på något extra. Man kan göra skagenröra själv men i stort sett varje livsmedelsaffär kan man köra skagenröra.

Kanske har du liksom vi köpt en del skagenröra när det varit extrapris i affären och sedan insett att det omöjligen går att äta upp allt innan bäst-före datumet passerat?

Frys inte skagenröra, den kommer bara skära sig när den tinas

Då kanske du undrat om man kan frysa skagenröra för att kunna äta den i framtiden. Läs nedan så ska vi gå igenom om man kan frysa skagenröra och varför man inte skulle kunna göra det.

Därför ska du inte frysa skagenröra

Ja, du läste rätt. Du ska inte frysa skagenröra och du kan inte frysa skagenröra. Boven i dramat är majonnäsen. En av de största ingredienserna i skagenröra är majonnäs. Majonnäs är en emulsion av äggula och olja. Det som händer när majonnäs fryses är att emulsionen kristalliseras. Det är inte det som är problemet, utan det att när majonnäsen sedan tinas så skär sig den. Eftersom skagenröra innehåller mycket majonnäs kommer alltså skagenrörans konsistens bli mycket oaptitlig när den tinats.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *