Rengör smutsiga kakelfogar enkelt

Har du också märkt att du fått smutsiga kakelfogar i badrummet och undrar hur du ska rengöra dom? Läs vidare!

Badrummet blir snabbt smutsigt om du inte har som rutin att alltid göra rent badrummet. Efter att du duschat eller badat är det bra att göra rent väggarna så att inte smuts och damm samlas i kakelfogarna. Då blir det enklare att rengöra fogarna i badrummet eftersom smutsen inte sitter lika hårt.

Så här ska du rengöra smutsiga kakelfogar:

  • Använd en gammal ren tandborste till rengöringen
  • Doppa tandborsten i blekmedelslösning. Blekmedelslösning är lika delar vatten och bakpulver blandat till en pasta
  • ”Borsta” fogarna med tandborsten doppad i blekmedelslösning
  • Om fogarna är hårt nedsmutsade i badrummet kan du låta blekmedelslösningen verka på fogarna i några minuter innan du går loss med tandborsten och gnuggar. Spola sedan av kaklet.

Byta kakelfogar

Ibland är kakelfogarna i badrummet så hårt nedsmutsade att det inte går att få dem rena. Då är det enklare att ta bort den gamla fogmassan och lägga på ny. Den gamla fogmassan krafsas ur och en ny fogmassa appliceras. Det är inte en jättekomplicerad process men är såklart något som en fackman hanterar bäst om du inte gjort jobbet förut. Tänk på att du kan byta färg på kakelfogarna om du byter ut dom, vilket kan skapa en häftig kontrast på badrummets väggar.

Profilbild

av Greger

Morsning, det är jag som är Greger, Paulas livspartners. Jag har haft ett passionerat intresse för växter sedan barnsben och om sanningen ska fram brinner det fortfarande för mig. Enligt Paula är jag inte född med tummen mitt i handen. Men däremot tycker jag det är roligare att starta projekt än att avsluta dom. Som du kanske förstår skriver jag artiklar om krukväxter. Hoppas du gillar att läsa vad mina gröna fingrar skrivit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *