Frysa falukorv

Falukorv är en svensk klassiker som har avnjutits till lunch och middag i flera år. Att laga falukorv går snabbt och både vuxna och barn gillar att äta den. Därför kanske du undrar om man kan frysa falukorv? Ja, du kan frysa in falukorv. Fortsätt läsa i den här artikeln så ska vi gå igenom hur du ska göra för att frysa falukorv.

Gör så här för att frysa falukorv

Du kan frysa in falukorv utan att tillaga den först. Falukorv kommer i handeln i sin egen förpackning. Det går bra att lägga förpackningen med falukorv som den är i frysen ifall den är oöppnad. Öppnad falukorv behöver frysas in lufttätt. Det betyder att du behöver lägga den öppnade falukorven i en lufttät fryspåse eller i en plastask med lufttätt lock innan du fryser in falukorven.

Du kan också dela upp falukorven i mindre delar innan du fryser in korven så att du enkelt kan ta ut ett par portionsbitar varje gång du vill äta falukorv. För att lyckas med det ska du styckfrysa falukorven. För att styckfrysa falukorv gör du så här:

  1. Skär falukorven i skivor.
  2. Placera falukorvsskivorna på en bricka med silikonpapper eller plastfolie under.
  3. Lägg in brickan i frysen i två timmar.
  4. Ta ut brickan och skrapa av falukorvsskivorna.
  5. Placera falukorvsskivorna i en burk med lufttätt lock eller en fryspåse som är lufttät.
  6. Placera burken eller fryspåsen i frysen

Tänk på att falukorv som kommer i egen förpackning oftast har två metallklämmor på varsin sida som förseglar falukorvens röda skinn. Undvik att värma upp dessa metallklämmor när du tinar upp falukorven. Ta helt enkelt bort dem innan du tinar upp den.

Tänk på att aldrig frysa in falukorv som har blivit tinad igen.

Hur länge håller falukorven i frysen?

Du kan räkna med att falukorven håller sig bra i mellan 3 till 6 månader i frysen. Det som händer med falukorven när den har varit i frysen för länge är att smaken kan förändras lite. Anledningen till att smaken kan förändras är för att det är mycket fett i falukorv. Ju mer fett en produkt har desto knepigare blir det att frysa in produkten under lång tid och förvänta sig samma kvalitet som innan matvaran frystes in. Därför ska du äta upp falukorven i frysen inom 6 månader och helst inom 3 månader.

Tänk på att det är sällan matvaror smakar lika prima efter du har tinat upp dem som färska matvaror. Därför kan det vara bra att känna till att fryst falukorv kanske passar bättre i en gryta, där smaken inte tar en utpräglad roll, än som pålägg på mackan.

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.