Kan man frysa bruna bönor?

Nej, fy, bruna bönor är inte min favoritmat! Men vad gör man inte för sin älskade man? Tro det eller ej, men det finns faktiskt människor som äter bruna bönor med jämna mellanrum. I vår familj så är det få personer som äter bruna bönor. Därför så började vi frysa in den för länge sedan. Men vad är bruna bönor för något egentligen?

Bruna bönor är ju klassisk svensk husmanskost som tyvärr inte är lika populär längre (stämmer inte hos oss). Det betyder att du kan behöva spara det som blir över i frysen. Bruna bönor är en maträtt som görs på bönor (som är bruna) samt rismjöl/potatismjöl och sirap bland annat. Så läskigt är det ju egentligen inte. Men jag har dåliga barndomsminnen kring bruna bönor som troligen påverkat mig i vuxenlivet.

Bild på bruna bönor

Kan man frysa bruna bönor? Jadå, bruna bönor går att frysa, jag gör det regelbundet. Jag fryser in lufttätt och låter den kallna ordentligt innan jag fryser in den.

Frys in i glasburk, fryspåse eller plastburk

Du kan frysa in bruna bönor i en glasburk, i en förslutningsbar fryspåse eller i en plastburk med lock.

Vätska expanderar i frysen. Därför ska du inte frysa in en glasburk som är fylld till toppen med bruna bönor utan lämna lite utrymme i glasburken innan du skruvar på locket.

Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra. https://www.smartatips.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *