Tillaga fryst torskrygg

Fryst torskrygg finns nästan i varje mataffär. Det är ett utmärkt sätt att på ett enkelt sätt äta mer fisk i veckan för hela familjen. Kanske brukar du köpa fryst lax, vi tycker du ska varva den med fryst torskrygg också. Om du undrar hur du kan tillaga fryst torskrygg så kan du tillaga den i ugn eller i stekpanna. Läs mer nedan om hur du ska göra.

Tillaga fryst torskrygg i ugn

Att tillaga fryst torskrygg i ugn är ett smidigt sätt att okomplicerat tillaga en god fiskrätt till hela familjen.

Kan du tillaga fryst torskrygg i ugnen utan att tina upp den? Ja det kan du, tänk på att det tar lite längre tid när du tillagar fryst torksrygg än tinad torskrygg i ugn. Tänk också på att ösa på smöret på torskryggen under tillagningen så att inte fisken börjar torka och blir torr.

Gör så här:

  1. Sätt temperaturen i ugnen till 180-200 grader när du ska tillaga fryst torskrygg.
  2. Ta fram en ugnssäker form och placera den frysta torskryggen i den, peppra och salta.
  3. Lägg klickar med riktigt smör omkring fisken. Smöret bidrar till en underbar smak och gör så att fisken inte blir torr. Du ska dock ösa över smöret över torskryggen ett par gånger under tillagningsprocessen. Tänk på att smör inte är jättenyttigt, men mer smör leder till godare torskrygg.
  4. Grädda torskryggen i ugnen i ca 40-45 minuter. Tiden kan variera så kontrollera med en gaffel hur tillagad den frysta torskryggen är. Passa på när du öser smöret över den.

Valfritt: När du märker att torskryggen börjar bli klar kan du hälla i 1 dl grädde och låta fisken tillagas i grädde de sista minuterna.

Tips: Kokt potatis smakar gott till torskrygg. Passa på att koka potatis medan fisken tillagas i ugnen.

Tillaga fryst torskrygg i stekpanna

Stekt torksrygg är fantastiskt gott. Misstaget många gör när de tillagar fryst torskrygg i stekpanna är att de steker den när den är fryst. Det tycker vi att du ska undvika eftersom torskryggen då blir torr under tillagningen. Torr torskrygg smakar inte gott, se därför till att tina torskryggen innan du tillagar den i stekpannan. För att tina torskryggen lägger du den helt enkelt på ett fat i kylskåpet på morgonen så är den tinad till kvällsmaten.

Gör så här:

  1. Ta fram en stekpanna och lägg i en klick smör i den.
  2. Låt smöret bryna i pannan och lägg sedan den tinade torskryggen i stekpannan.
  3. Lägg gärna i mer smör, smöret kan du ösa över fisken när den tillagas. Det leder till att torskryggen inte torkar ur och att den får mer smak.
  4. Vänd på torskryggen efter några minuter och låt den steka på andra sidan.
  5. När torskryggen är gyllenbrun är den klar.
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *