Hur ska rulltårta förvaras?

I den här artikeln går jag igenom hur du kan förvara rulltårta så att den håller sig färsk och god så länge som möjligt.

Gör så här:

Förvara rulltårtan lufttätt och kallt, i kylskåpet. Rulla in rulltårtan i papper eller plastfolie och placera i kylen. Hemgjorda rulltårtor bör förvaras i kyl för längst hållbarhet.

Förvara rulltårtan lufttätt

Rulltårta är ett saftigt bakverk och smakar också som godast när den är läckert mjuk och inte har torkat ut. Om den hade varit för torr hade den ju inte gått att rulla ihop, men det innebär också att den lätt kan torka ut om du inte förvarar den lufttätt.

Har du bakat rulltårtan själv förvarar du den enklast i papper, plastfolie eller skivad i en lufttät plastburk. En köpt rulltårta förvarar du enklast i förpackningen den kom i, se bara till att ena öppningen på plastförpackningen är stängd.

Eftersom du ska förvara den i kylskåpet så finns det ytterligare en vits med att förvara den lufttätt och det är att rulltårtan gärna absorberar smaker från andra livsmedel i kylskåpet. Förvarar du den lufttätt så minimerar du den risken.

Förvara rulltårta i kylskåpet

En rulltårta består ju inte bara av den rullade sockerkakan utan också av smörkräm eller vispad grädde. En hemmagjord rulltårta som har fyllning av vispad g rädde ska förvaras i kylskåp så inte fyllningen blir gammal.

Butiksköpta rulltårtor brukar ju sällan förvaras i kylskåpet (jag har faktiskt aldrig sett en oöppnad rulltårta i kyldisken i mataffären).

Men en öppnad rulltårta som jag köpt i en mataffär hade jag nog förvarat lufttätt i kylskåpet, speciellt under varma dagar. Men ärligt talat brukar den gå åt så snabbt hemma hos mig att jag aldrig behövt göra det.

Hur länge håller rulltårtan?

Rulltårta som förvaras lufttätt i kylskåpet kan hålla upp emot två veckor. Beroende på hur du förvarar rulltårtan i rumstemperatur kan den hålla från en dag till en hel vecka. Men det beror på ifall det är en hemmabakad eller köpt rulltårta, där den köpta rulltårtan har längre hållbarhet.

Tänk på det här

  • Låt rulltårtan få rumstemperatur innan du serverar den då smakar den mycket bättre än om du skulle serverat den direkt från kylen.
  • Visste du att du kan frysa rulltårta? Klicka här för att läsa mer om att frysa rulltårta.
Profilbild

av Marie

Hejsan, jag är en fyrabarnsmamma (egentligen tre barn, men min man är min stora bebis) med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag (brukar min man säga). Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen. Ett mantra jag har tagit med mig på jobb också. Jag är väl den som skriver mest på smartatips.se och då är det främst inom matlagning, städning och allt som har med hemmet att göra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *