Sköta och ta hand om Kängurutass

Det här är en spännande och annorlunda krukväxt som utmärker sig med sina charmiga ludna, mycket speciella blommor. Det är också blommorna som gett krukväxten sitt namn, Kängurutass, eftersom de påminner om riktiga kängurutassar. Växten som även heter Anigozanthos hybrid och härstammar från Australien är inte en av de enklaste krukväxterna att sköta om. Växten trivs inte i hög temperatur, vilket kan vara problematiskt sommartid inomhus.

Så här ska du placera Kängurutass

Så här fin blir Kängurutassens blomma

Sommartid trivs växten gärna utomhus där det är luftigt och ljust, Kängurutass tål direkt sol. Placera den absolut inte instängt i en varm lägenhet på sommaren. Tappar din Kängurutass blad när du placerat den utomhus växer det snart ut nya igen. De nya bladen blir vackrare och blommornas färg mer intensiv. Under vintern ska du placera Kängurutass inomhus.

Så här ska du vattna Kängurutass

Här ser man den ludna blomman på Kängurutassen

Det här är en knepig växt att vattna. Du ska vare sig övervattna den eller undervattna den. Du ser på bladen om du övervattnat Kängurutass, då får den gula blad. Övervattnar du den däremot, då faller krukväxten ihop. Under sommarhalvåret kan du ge Kängurutass gödslingsmedel. Undvik att plantan torkar ut men försök att inte vattna på jord som redan är fuktig. Under vinterhalvåret kan du vattna plantan lite mindre.

Så här ska du plantera om Kängurutass

Växten kan få ett rikt utseende med många blommor

Plantera om växten i standardjord varje år, du får gärna blanda ut jorden med sand. Under omplanteringen kan du dela den för att föröka plantan. Klipp av blommorna vid stjälkfästet när de vissnat så att de inte tjuvar onödig kraft från plantan.

Publicerat den
Kategoriserat som Krukväxter
Avatar photo

av Greger

Morsning, det är jag som är Greger, Paulas livspartners. Jag har haft ett passionerat intresse för växter sedan barnsben och om sanningen ska fram brinner det fortfarande för mig. Enligt Paula är jag inte född med tummen mitt i handen. Men däremot tycker jag det är roligare att starta projekt än att avsluta dom. Som du kanske förstår skriver jag artiklar om krukväxter. Hoppas du gillar att läsa vad mina gröna fingrar skrivit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *