Förvara rabarber

Rabarber är en grönsak som mer påminner om en frukt. Grönsaken används mycket till pajer, sylter, marmelader, krämer och efterrätter. Några av de vanligaste efterrätterna av rabarber är rabarberpaj, en paj med rabarber, och rabarberkompott, kokade rabarberbitar med socker som serveras med mjölk.

Det är vanligt att odla sin egen rabarber i grönsakslandet. Det är också vanligt att hitta rabarber i mataffären. Kanske undrar du hur man ska förvara rabarber för bäst hållbarhet. Läs vidare så ska vi gå igenom hur du ska förvara rabarber.

Gör så här för att förvara rabarber

Förvara gärna rabarber i bitar så tar grönsaken mindre plats i kylskåpet

Förvara färska rabarber kallt, gärna i kylskåp. Den optimala temperaturen är mellan 2 till 4 grader. Tänk på att skära av blasten från rabarber om den fortfarande sitter kvar på grönsaken. Då håller rabarbern ännu längre i kylen.

Gör så här

  1. Ta bort blasten från rabarbern. Ta bort det yttersta lagret på grönsaken om den är grov.
  2. Skölj rabarbern.
  3. Skär rabarben i lämpliga bitar.
  4. Lägg sedan in bitarna i en plastpåse.
  5. Placera plastpåsen i grönsakslådan i kylskåpet.

Tänk på det här

Undvik att förvara rabarber i rumstemperatur. Om du förvarar grönsaken i rumstemperatur så torkar den snabbare ut. Förvänta dig att rabarber håller i några dagar i rumstemperatur innan de får mjuka stjälkar. Rabarber med mjuka stjälkar är en signal att grönsaken tappar spänsten.

Hur länge håller rabarber i kylskåpet?

Rabarber som förvaras i kylskåpet håller i omkring en vecka till två veckor. För ännu längre hållbarhet så kan du förvara rabarber i frysen.

av Marie

Marie är en fembarnsmamma med stort intresse av att driva familjen som ett litet företag. Innan oktober är slut är redan alla julklapparna inköpta och sportlovet planerat. Utan struktur faller allt mellan bordsbenen brukar Marie säga. På Smarta tips skriver jag om ordning och reda, minimalism och smarta husmorstips! Inget ämne är för litet och inget för stort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.